Home ReviewsAlbum Reviews MELONDRUIE – A Storm Is Coming – (Cruel Nature)

MELONDRUIE – A Storm Is Coming – (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Verrassingen, daar zijn ze goed in bij Cruel Nature. Elke maand brengen ze een stapel releases uit, veelal op cassettes maar ook op 3inch cd of standaard cd, al is dat laatste eerder zeldzaam.
Meestal gaat het om compleet onbekende artiesten, het lijkt wel hoe obscuurder hoe liever ze het hebben, maar dat doet uiteraard niets af aan de kwaliteit van een release. Voorspellen wat we te horen zullen krijgen is evenmin evident. Het kan freejazz zijn, noiserock, een ingetogen pianoriedel of een uitgepuurde drone. Of pure pop, dat kan net zo goed.

Deze keer krijgen we te maken met Melondruie. Ambient en elektronica is ’s mans manier om de invloed van zijn omgeving te hertalen naar iets begrijpelijkers dan wat de wilde natuur hem te vertellen heeft.

Levend in een gebied omring door wouden, bergen, rivieren en de oceaan in het Noordwesten van de Verenigde Staten, het zogenaamde Cascadië, neemt hij de luisteraar mee in zijn innerlijke wereld vol van gedachten en emoties die zich concentreren rond de gevoelens van een op handen zijnde storm.

Verandering en chaos, de dreiging van een opkomend onweer dat zonder veel waarschuwing opduikt op een doordeweekse lente-avond, vormt de inspiratie voor deze ambienteske trip, die naargelang het album vordert, alsmaar meer de richting op gaat van de Berlijnse School.

Soms dreigend, soms alsof we overrompeld worden door een leger insecten die geluid maken vanwege het opkomende snertweer, soms kalm, rustig en meditatief, de stilte voor de storm als het ware, meandert A Storm Is Coming rustig verder, tot we ons kunnen inbeelden dat we in een schommelstoel zitten, fles bier in de hand, rustig mee genietend van ’s mans ervaringen.

Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More