Home ReviewsAlbum Reviews MEIERKORD KOBAK LUCCHI SAVIANO – Venusia (Ambientologist)

MEIERKORD KOBAK LUCCHI SAVIANO – Venusia (Ambientologist)

by Patsker Omaer Beguin

Helende en rustgevende klanken kunnen de doffe ellende die we in het jaar 2022 over ons uitgespuwd kregen alleen maar verzachten. De samenwerkende muzikanten en vrienden Henrik Meierkord (cello), Pawel Kobak (fluit), Marco Lucchi (elektronica) en Rocco Saviano (gitaar) proberen met Venusia, hun eerste officiële release, een soort zintuiglijke heling te bereiken.

Venusia begon als een uitwisseling van ideeën tussen de Zweed Meierkord en zijn Italiaanse kompaan Saviano. Uiteindelijk werden ook Kobak en Lucchi in het project betrokken. Meierkord en Lucchi lieten ons nog maar kort geleden proeven van het geweldige ambientalbum Suggestiva (ook uitgebracht op het Nederlandse Ambientologist label). Dit internationale kwartet presenteert hier een droomachtig en sfeervol album. De artiesten ontwikkelen ambientcomposities waarbij de nadruk vooral op het gebruik van de akoestische instrumenten ligt. We krijgen hierdoor een breekbare paringsdans van new age, minimalisme en easy listening.

Venusia is een rustgevend plaatje (op vinyl en digitaal verkrijgbaar) met akoestische klankpaletten die afgewerkt worden met de elektronische rimpelingen van Lucchi. Het album bevat desondanks de vrede, volle geluidsboodschap een rijke klankopbouw en inhoud die een geduldige en ontspannen luisteraar vraagt. Venusia houdt zich door de intelligente en delicate samenstelling van de gecreëerde klankweefsels net buiten de categorie ‘muzak’.

Marco Lucchi Bandcamp / Facebook
Henrik Meierkord Bandcamp / Facebook
Pawel Kobak Bandcamp
Rocco Saviano Bandcamp / Facebook
Ambientologist Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More