Home ReviewsAlbum Reviews MAUDLIN – Sassuma Arnaa (Consouling Sounds)

MAUDLIN – Sassuma Arnaa (Consouling Sounds)

by Luminous Dash

De psychedelische rockband Maudlin brengt hun derde album uit op Consouling Sounds. Zoals verwacht is dit album een voltreffer. Sassuma Arnaa, een legendarisch figuur en in Groenland moeder van de zee genoemd. Het album heeft volgens ons niets te maken met Groenland, wel dat het om een uitermate legendarische release gaat. Zelden hebben wij zo een goed album van Belgische bodem als deze binnen gekregen, geen wonder dus dat Consouling Sounds zich over hun nieuwste heeft ontfermt. Wat Sassuma Arnaa zo veel beter maakt dan de andere 2 (Solitary Echo en Ionesco), is dat hier een zeer diepe ziel in zit, je voelt dat er enige frustratie is en dat deze is doorbeten door vriendschap. Die mannen van Maudlin voeden zich met vriendschap en goeie muziek.

De 7 nummers op het album zijn elk verschillend, maar met dezelfde feeling voor goeie muziek. Geen enkele song zal je vervelen en blijft door de huiskamer beuken. Eén nummer om sprakeloos van omver te vallen is zonder meer About The Vast Clouds, harmonische ritmes met een uitbundige stem, zwaar doorklinkende bassen en wat een perfecte drumritmes.

13 dagen lang sloten ze zich op in de kelders van CC De Grote Post in Oostende om één van de beste albums dit jaar te maken, en dit onder toezicht van Serge Feys van T.C. Matic. Met dit album wit Maudlin aantonen dat ze verbeteren met de jaren, Sassuma Arnaa komt uit op 23 februari.

Op diezelfde datum is hun albumrelease in CC De Grote Post Oostende, samen met Elefant.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More