Home ReviewsAlbum Reviews MATTERHORN WELL – Sketches For Francis (Icarus Records/Consouling Sounds)

MATTERHORN WELL – Sketches For Francis (Icarus Records/Consouling Sounds)

by Patsker Omaer Beguin

Matterhorn Well vlecht op hun debuut Sketches For Francis twee werelden samen tot een fascinerend klankgebied. Imre De Cauter (cello) en Matthias Dewilde (Fender Rhodes, elektronica) produceren een spanningsveld van klankenconstructies dat gedistilleerd wordt uit klassiek akoestische en elektronische resonanties.

Het album kwam tot stand naar aanleiding van een fototentoonstelling van de Belgische beeldende kunstenaar Francis Vanhee op wiens werk ook de albumcover geïnspireerd is. Het duo liet zich leiden door het toeval tijdens het creëren van de vier improvisatiestukjes op Sketches For Francis.

De Cauter en Dewilde tasten via minimale basiscomposities de grenzen van de klankmogelijkheden af met hun instrumenten, effecten en verschillende speeltechnieken. Het resultaat is een mysterieuze ambientvorm van cellodrones gedrenkt in een zacht prikkelend elektronisch gewiemel.

De vier ‘Sketches’ ruisen doorheen dromerige sferen waar het mogelijk is tussen slapen en waken weg te deemsteren. Matterhorn Well produceert op dit album een intrigerend  spanningsveld van schoonheid en duisternis die ook bij de muziek van de IJslanders Johan Johansson en Hildur Ingveldardóttir Guðnadóttir volop aanwezig is.

Sketches For Francis is een grensverleggend en meeslepend album waarbij het toegestaan is weg te dommelen in een betoverende geluidsrust. Dit is een plaatje van eigen bodem waar mensen diep door geraakt kunnen worden.

FacebookInstagram

http://www.icarus.fm

https://consouling.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More