Home ReviewsAlbum Reviews MARY’S LITTLE LAMB – Elixir For The Drifter (Rootz Rumble)

MARY’S LITTLE LAMB – Elixir For The Drifter (Rootz Rumble)

by Didier Becu

Elixir for the Drifter is de tweede plaat van Mary’s Little Lamb, die met hun alternatieve country de deuren naar de wereld van Ennio Morricone en Johnny Cash openen. En ja hoor, met Elixir for the Drifter lukt dat aardig! De diepe stem van frontman Bart Hendrickx en de uitgebreide instrumentatie zorgen voor een afwisselende plaat.

De plaat begint met een kort instrumentaal nummer Bound for the Horizon. Het is een leuke binnenkomer, met een belangrijke rol voor de trompetten, en dat is niet voor het laatst.  Daarna wordt het over een hele ander boeg gegooid met het hitgevoelige Hold Your Horses, die reeds als single werd vooruitgestuurd.

De meeste tracks beginnen ingetogen, om daarna mooi open te bloeien. Zo ook Hay (inclusief banjo!) en Blending In, met een speciale vermelding voor de leuke gitaarsolo van Hendrickx op het einde. Mary’s Little Lamb is zeker geen veredelde light-versie van Johnny Cash of Calexico. Dat bewijst men in Incantation en El Fuego, waar er zowaar begonnen wordt met een soundscape! Ze zijn mee met hun tijd, die van Mary’s Little Lamb! Beide nummers worden gekruid door de uitstekende percussie van Mike Van Daele en Wesley Verschoren en het Django Reinhardt-achtige getokkel in Incantation.

Tussen de beide tracks zit Saguaro, een duet tussen Hendrickx en Kathleen Vandenhoudt met trompetten die voor de geniale touch zorgen. Naar het einde van het album toe wordt de plaat nog beter; Stay Arrow is de beste track van het hele album en roept beelden van Lord of the Rings-achtige landschappen op. Op Tell me How schurkt Mary’s Little Lamb iets meer aan bij de rustige blues. Op het einde spat, met dank aan de finger snaps, het spelplezier er van af!  Tussendoor zit er met Alone and Forsaken ook nog een cover bij van Hank Williams, en  die mag er wezen, en dit vooral door de goede backing vocals. Afsluiter Forever Gone laat me dan weer wegdromen, met een hoofdrol voor de cello van Koen Berger, en laat de plaat in stijl eindigen. En zo heeft Mary’s Little Lamb een geslaagde tweede album gemaakt. In het genre behoort het vijftal stilaan tot de top van België. Hun muziek was al te horen in fictiereeks De Ridder op Eén.

Elixir for the Drifter ligt vanaf 5 februari in de rekken. Op die dag is er tevens de releaseshow in de Stadsschouwburg van Mechelen.

Verder speelt Mary’s Little Lamb nog in Het Narrenschip (10/03, Leuven), De Living (02/04, Heist-op-den-Berg) en JH Tonzent (15/04, Sterrebeek).

QUINTEN JACOBS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More