Home ReviewsAlbum Reviews MARCEL VANTHILT Ca$hCa$h (Mumbo Jumbo / V2)

MARCEL VANTHILT Ca$hCa$h (Mumbo Jumbo / V2)

by Luminous Dash

Altijd een beetje de Bart Peeters van de punk geweest die Marcel, en nu ze beiden meer op het podium te zien zijn dan op je tv-scherm, zéker. We rouwen daar overigens niet om, omdat we doorgaans toch meer naar podia staren dan naar tv-schermen. Ca$h Ca$h ligt ons overigens ook meer dan Brood Voor Morgenvroeg, maar dat geheel terzijde.

Vanthilt heeft een knallend en knisperend elektro/punk solo debuut in elkaar gebokst op groen vinyl! En wist zich in de studio te omringen met goed en getalenteerd volk, zoals producer en beat tovenaar Arne ‘Styrofoam’ Van Petegem, Leen Diependaele (Samowar) die voor backing vocalen zorgt en ook Andrew Claes (Stuff, Internal Sun,..) is van de sax- en synthpartij. Serge Feys, toetsenist van wijlen TC Matic en  Kristof Michiels (Dj 4T4, Hof Van Commerce) staan op enkele songs vermeld als medecomponisten, maar niet in de hoescredits als muzikanten.

Hij mag dan wel naar nu snakken, muzikaal blijft hij toch trouw aan z’n jaren tachtig roots, alsof Arbeid Adelt! een opvolger voor Slik heeft gemaakt. Maar Vanthilt heeft Vanroelen en Van Acker blijkbaar niet écht nodig, dat bewees hij al op de 12inch single release Paracetamol.

De analoog klinkende synths zoemen als muggen rond de oren, maar zijn nooit zo irritant. Toch klinkt Ca$h Ca$h uniek, want er is niemand anders die de Carolus Borromeus kerk een solo laat spelen in plaats van de ingehuurde gitarist Thomas Vanelslander, die dan verder maar mondjesmaat  te horen is op de plaat maar wél opduikt in de livebezetting. Ook is er niemand anders die op oneffen zich rijmend afvraagt wie de kanarie gaat beffen. De dada-anarchist in Marcel komt meer dan eens naar boven in de teksten die laveren tussen semi politieke statements, flauwe en/of hilarische rijmelarij én ontroerende poëtische mijmeringen.

Onze favoriet is alvast de grillige hiphop van Oklahoma waarin hij afgeeft op discodellen en twittersletten; “Je handtas is groter dan je verstand, je bent half zo slim als je linkerhand”.

Vermoedelijk zullen wij Ca$h Ca$h eerder gaan afvuren op nietsvermoedende dansvloeren dan in onze huiskamer (hey, wij worden ook al een dagje ouder) tenzij tijdens het stofzuigen. Maar laat dat u vooral niét tegenhouden, want ’t is best een pareltje.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More