Home ReviewsAlbum Reviews MARADONA – Master Vladimir (Gazer Tapes).

MARADONA – Master Vladimir (Gazer Tapes).

by Nel Mertens

Geen doom, geen jazz, geen doomjazz, maar een religieus schrijn gemaakt van vuilnis. Tropical psych-rock ook wel. Dàt is hoe Maradona, de band uit Antwerpen, zichzelf beschrijft. Master Vladimir is hun debuut en hoewel het artwork op de hoes (van Gil Guerra) GOA doet vermoeden, is het ook dat niet helemaal. Het klinkt wel psychedelisch en het brengt ons in de juiste mood om in trance te geraken.

Sterk aanwezige, snijdende gitaarlijnen nemen je in zweefvlucht mee over stevige drums en de met andere interessante ritmes onderbouwde instrumentale trip in Organic Failure.

In Cavalli Club is het een roekeloze trompet die gelijkaardige snaren drijft in een tropisch klinkend nummer, waarbij we meteen het vermoeden krijgen dat de muzikanten van Maradona enorm getalenteerd zijn. De link naar jazz is zeker wel te plaatsen: alle nummers moeten ofwel enorm goed uitgezet zijn ofwel voorzien zijn van knappe improvisaties. Top, want ze klinken vol, rijk georkestreerd en ingenieus opgebouwd.

Een documentairestem die de voortplanting van reuzenpanda’s kadert en er ook Viagra bij haalt, leidt Nympho Panda in. Dat zijn dan ook de enige vocals op dit album. De band is instrumentaal zo sterk dat we geen seconde zanglijnen misten.

De titel Into The Whale vinden we in de klanken in het nummer terug. Een rustiger, ook ietwat donkerder klinkend nummer. Falcao heeft iets uitdagends, iets waar meteen veel spanning in terug te vinden is, terwijl afsluiter Pink Crow met zijn opgedreven ritmes eerder rustig klinkt bij de aanvang, maar toch ook tot een bepaalde mate van hoogdringende nervositeit lijkt te leiden.

De kans is groot dat deze muzikanten allemaal ooit handen schudden met de duivel, want dit klinkt meesterlijk.

Master Vladimir is te koop op cassette of in digitale download. Je kan Maradona op 11 januari live zien op The Gazer Tape Nights samen met The Third Kind in de Kinky Star in Gent. Enkel voor wie graag eens overdonderd wordt door geschift goeie muziek!

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More