Home ReviewsAlbum Reviews MADOUX – Leave Me Blind (Ivy Records)

MADOUX – Leave Me Blind (Ivy Records)

by Bart Verlent

Madoux is het muzikale alter ego van de Nederlandse Lotte Slangen die vroeger nummers uitbracht onder de naam Luca Madu. Met Madoux maakt Slangen alt-pop die tegelijkertijd donker en dromerig is en waarmee ze haar publiek wil meeslepen naar haar hypnotiserende muzikale realiteit die zich ergens bevindt tussen licht en duisternis.

© Madoux

Op deze debuutep schreef Madoux over autobiografische thema’s als eenzaamheid, jezelf verliezen in iemand anders, ontsnappen aan de realiteit en het durven vertrouwen in je eigen instinct. Ze schreef deze songs over haar verleden zodat ze die thema’s kan lossen en ook verwerken. Het zijn dan ook donkere nummers.

Voor Leave Me Blind werkte ze samen met de Amsterdamse producer Benjamin Rheinlander (Celino Cairo, Dave Budha) en Jerome Lenders (CCIITTYY, Elle Hollis). Met dit duo maakte Madoux een sfeervolle mix van dromerige akoestische instrumenten, intense elektronica, analoge synthesizers en haar mooie warme stem die dit alles aan elkaar weeft.

We horen een combinatie van het dromerige aspect van London Grammar en Florence and the Machine en de stijlvolle dancetracks van Robyn en Tessa Dixson. Vier van de vijf songs zijn sterke tracks. Haar versie van de Righteous Brothers klassieker Unchained Melody is het buitenbeentje van de ep. Ze gaf het nummer een dromerige London Grammar-bewerking die niet echt nodig was. Haar eigen songs zijn veel straffer dan deze cover.

Leave Me Blind is een mooi pakketje om met uit te pakken. Madoux was vorig jaar geselecteerd voor de Popronde waardoor ze dit najaar zal touren in Nederland. Hopelijk vindt ze nog tijd om deze straffe plaat voor te stellen in ons land.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More