Home ReviewsAlbum Reviews MAARTEN VAN CAUWENBERGHE – Little Sleep Big Dream 

MAARTEN VAN CAUWENBERGHE – Little Sleep Big Dream 

by Kris Verdonck

Het weze Maarten Van Cauwenberghe vergeven dat hij zowat de minst rock-‘n-rolle naam heeft in de Belgische muziekwereld. Met Little Sleep Big Dream levert MVC (tevens het muzikale brein achter performancegezelschap Voetvolk) een elpee af die naast zijn voorbeelden en invloeden mag staan. Een instrumentale coronaplaat, ja, maar wel een die opgenomen is in de Genotsgrot, zoals zijn home-studio werd gedoopt.

De negen warme, akoestisch klinkende songs ontstonden tijdens de tournees van Voetvolk. Je voelt de nachtelijke lobby’s, de taxirit door de regen of het wachten in de terminal. Als invloeden noemt MVC namen zoals Brian Eno, Neil Young, Air, Charles Cohen, Serge Gainsbourg, Massive Attack, Tinariwen en Can. In de Genotsgrot leidde dat tot boeiende, tijdloze, filmische muziek. Van Cauwenberghe schreef niet alleen de songs, hij speelde ook alle instrumenten in.

Mark Nevers, bekend van onder andere Bonnie Prince Billy zorgde voor de productie en mix.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More