Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Onset

Vi.be-tip van de maand: Onset

by Didier Becu

Waarschijnlijk moet Onset één van de best bewaarde geheimen in het Belgische muzieklandschap zijn. Het is wel een naam waar je zo aan voorbij loopt, maar eens je de atmosferische elektronica van dit Gentse trio hebt gehoord ben je sowieso verkocht.

Jezelf serieus nemen, ook al sta je met je band nog in je kinderschoenen. Dat is een boodschap die drummer Arne Storme, zanger Thys Storme en gitarist Jasper Dejonckheere maar al te goed begrepen hebben.

De songs zijn voorzien van professioneel opgenomen videoclips en ook de productie van de tot nu toe vier uitgebrachte songs klinkt puntgaaf.

Muzikaal kun je Onset onderbrengen in dansbare elektronica dat omringd wordt door doordringende melancholie. Mits wat goede wil hoor je er door de soms zwaarmoedige synths zelfs de waanhoop van de 80’s in zonder uit het oog te verliezen dat muziek vooral een troost moet zijn.

Vier songs maken alsnog de lente niet, maar zeggen wel al meer dan genoeg dat Onset één van de bands is die het in de toekomst wel eens zeer ver zouden kunnen schoppen.

Vi.be

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More