Home Belgisch Vi.be-tip van de maand: Apparently Not.

Vi.be-tip van de maand: Apparently Not.

by SANDRA REGENT

“Deep down in our souls, we find frustration and broken hearts. We serve you the feeling of lost control on a golden plate, combining beats, guitars and voices from the deep”, is de intro van hun Vi.be-pagina.

(c) : Apparently Not

Geef toe met zo’n intro kan je toch niet anders dan gaan luisteren? En we hebben er geen moment spijt van gehad, want ze maken hun belofte meer dan waar! De brede waaier aan invloeden gaande van onder andere Röyksopp, Nine Inch Nails, Massive Attack tot Placebo, Smashing Pumkins, Arcade Fire en The XX zijn duidelijk hoorbaar.

In het donkere, onheilspellende My Man bijvoorbeeld hoor je duidelijk dat Nine Inch Nails één van hun grote voorbeelden is. Een überdansbare, meeslepende ravetrack die je in een soort euforische trance vervoert en in je hoofd blijft rondspoken. We krijgen er niet genoeg van. Minder donker maar niet minder sinister. Het sublieme contrast van Elisa’s donzige vrouwenstem en de dreigende gitaren in Killerlove worden perfect gedoseerd aangevuld met roffelende drums en  Svens rauwfluisterende zanglijn en etherische backing vocals.

De zopas verschenen single Frozen River bezorgt ons letterlijk ijzige rillingen. Een minimalistisch nummer waarbij een gevoel van radeloosheid maar tegelijk hoop ons bekruipt. We zijn de tel kwijt hoe dikwijls onze vinger op die repeatknop geduwd heeft.

Het duidelijk The XX-geïnspireerde Lifetime Moment is aanvankelijk poppier en lichter verteerbaar dan de vorige nummers. Maar dat is buiten de weelderige creativiteit van deze multi-instrumentalisten gerekend want in de laatste anderhalve minuut wordt de sfeer grimmiger, rauwer en bouwt op tot een bombastische climax. Een lust voor het oor! Wat ons betreft mag dit de volgende single worden want dit is een echte kanshebber om aansluiting te vinden bij het grote publiek.

We zijn duidelijk niet de enigen die er zo over denken want Sven, Elisa en Kathleen staan met hun alternatieve elektropoprock op de affiche van het Mechelse Maanrock en in september op het Duitse Reeper Bahn Festival.

Het debuutalbum Killerlove is al beschikbaar als digitale download op Bandcamp en verschijnt binnenkort op cd en vinyl. Met wat we hier gehoord hebben, twijfelen we er geen seconde aan: dit een absolute aanrader!

https://vi.be/apparentlynot

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More