Home Belgisch UGLY WEIRDO

UGLY WEIRDO

by Luminous Dash

Verwarde weirdo Sigi Willems vond dat het hoog tijd was om zelf nummers te maken. Hij speelt ook bas bij The Insect Soldiers Of The Sky, waar zijn broer Boris bij zingt. Maar Sigi heeft  blijkbaar zoveel inspiratie dat hij zijn soloproject Ugly Weirdo heeft opgestart.

Beïnvloed door de Liars, Daniel Johnston en LCD Soundsystem creëert hij een soort van lo-fi indie elektro. Het lo-fi aspect vind hij een zeer belangrijk element van zijn muziek, dus steekt hij zijn videoclips en muziek allemaal zelf in elkaar. Live word hij wel bij gestaan door Boris op bas en Simon Neskens op gitaar.

Sigis brouwsels hebben de jury van Humo’s Rock Rally enorm kunnen bekoren, want Ugly Weirdo mag door naar de halve finale. In het juryrapport omschreef men zijn sound als Sleaford Mods meets Blur meets Siglo XX. Wij wisten al dat deze Limburger talent had toen we zijn cd Fail To Live Outside My Mind te horen kregen.

Naar aanloop van zijn halve finale was het tijd om een eerste officiële single uit te brengen. De keuze viel op het hypnotiserende I Feel Like A Jedi wat een mix is van Fad Gadget en LCD Soundsystem, future punk op zijn best. Het word uitkijken naar wat Sigi nog voor ons in petto heeft!
Facebook


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More