Home Belgisch TARBAT

TARBAT

by Luminous Dash

Tarbat, naar verluidt een populair Schots schiereiland. Niet dat we er ooit waren, wel hebben we onze oren te luisteren gelegd naar de muziek van dit gelijknamige Antwerpse viertal.

Bert Aernouts, Laura Ballardini , Tuur Van Dosselaer en Ward Van Laer zijn vier jongere twintigers die vooral willen opvallen door zichzelf te zijn. Dat hoor je in hun muziek. Te nemen of te laten, maar wel doorspekt door een eigen stijl die een mix is van zo veel varianten dat je er uiteindelijk geen definitieve omschrijving kan opplakken. Met dit geluid wisten ze in 2015 de jury van Kamp Noord te charmeren (derde plaats overigens) en ook hun optreden op Linkerwoofer van vorig jaar werd met klappende handen onthaald.

Uiteraard kun je van Tarbat allerlei songs op het net vinden. Er is Spotify of Vi.be en voor wie graag (professionele) beelden bij zijn muziekjes wil is er ook YouTube. Een opvallende song is Django. Of het nu om de beroemde Django Reinhardt gaat, weten we niet, feit is wel dat diens typische stijl meer dan eens opduikt in de muziek van Tarbat.

Folk dus, maar je hoort er evengoed postrock in zoals in het instrumentale Oeroboeros of merk je soms Mogwai-achtige geluidjes op in hun folkpop zoals bij (Gurl).

Tarbat is dus apart, maar het zijn net dit soort bands die het verschil maken…

Copyright foto: Tarbat

Vi.be

Facebook


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More