Home Belgisch MUDDLER

MUDDLER

by Didier Becu

Ooit al van Snøck gehoord? Als je de vier gasten van Muddler moet geloven, dan staat dit woord voor : vuil, vettig, een hoek af en met een scherp randje, nooit gepolijst, eerlijk, ruw, donker, in de moedertaal gezongen, zelfrelativerend, energiek en loeihard.

Je merkt het, dit is hun ongeneerde manier om hun muziek te beschrijven.

Onzin dat weten we ook wel en sowieso kansloos om ooit te worden opgenomen in de dikke Van Dale, maar het bevat in ieder geval wel de kernwoorden van hun muziek.

Bij ons weten heeft deze band uit Lier nog niets uitgebracht (bestraf ons met een allesvernietigende blikseminslag indien dat wel zo is), maar op hun Vi.be-pagina vind je een paar songs terug, en zelfs een paar professioneel opgenomen video’s.

Metal, gaan we het niet noemen, maar de vier zorgen wel op tijd en stond voor het nodige beuk- en ramwerk zonder de subtiliteit te verwaarlozen. Dat laatste merk je niet alleen in de songs die voorzien zijn van knappe arrangementen (lees, het wordt nooit eenheidsworst) en de Nederlandse teksten die je toch doen nadenken. En dat laatste kan in een maatschappij als deze noot geen kwaad.

Er nu nog voor zorgen dat je het woord niet vergeet: Snøck. Hou het maar op Muddler!

Facebook

Vi.be

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More