Home Belgisch LUMINOUS FRESH : LUCID DREAM.

LUMINOUS FRESH : LUCID DREAM.

by Didier Becu

Wat grasduinen doorheen de pagina’s van vi.be deed ons bij Lucid Dream belanden. Een viertal uit Tielt dat aanvankelijk een familie-aangelegenheid was (een mens moet iets doen om het familieleven optimaal te houden), maar uiteindelijk  is uitgemond in een bandje met ambities.


Zanger Wout Debacker, gitarist Lander Stevens, bassist Jonas Hoflack en drummer Tess Debacker hebben overduidelijk een zwak voor stevige rock waar melodie inzit. Andere illustere voorgangers hebben de muziek van Lucid Dream tot Britpop gedoopt, en dus zullen we dat ook maar doen, al was het maar dat we iets van de Stereophonics in dit viertal horen. 

Wat vooral opvalt is dat Lucid Dream geen vrede neemt met gepolijste indieliedjes (iets wat de Britten tegenwoordig net iets te graag doen), maar er een eigen twist aan te geven door lekker luid en zelfs wat vuil te gaan.

Lucid Dream is dan ook zo’n band die wanneer over alles goed wordt nagedacht het wel eens verder zou kunnen schoppen dan in de plaatselijke feesttent. We zijn er bijna zeker van: to be continued.

https://vi.be/luciddream

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More