Home Belgisch KONVOI

KONVOI

by Didier Becu

Schoonheid en eenvoud, vaak zijn het niet meer dan synoniemen en dat merk je des te meer eens je naar de muziek van Konvoï begint te luisteren.

De kern van de band ligt in de aangrijpende, alles onthullende stem van de Antwerpse zangeres Lies Vandeburie en toch is het heel wat meer dan kampvuurmuziek of de zoveelste singersongwriter. Integendeel zelfs, Konvoï is een auditieve uitdaging vol belevenissen.

Op haar muzikale perikelen laat Lies zich bijstaan door drie medemuzikanten (Juno Kerstens, Jan D’Haene en Sam Vertommen): soms een extra gitaar of zelfs blazers, strijkers of een cello.

Meerdere muzikanten zouden hiermee in muzikale overdaad verzuipen, zeg maar overtollige bombast, maar Konvoï kiest keer op keer voor een minimalistische aanpak wat het een extra vorm van splendeur geeft.

Vaak zijn de strijkers alleen maar op de achtergrond te horen (de naakte songs blijven de kern), maar ze zorgen wel voor een extra gevoel,  en dat kan bijv. een dreigende stemming zijn zoals in het ronduit sublieme The City.

Luisterliedjes (zelf hebben ze het over kleine en grote verhalen van elke dag) maar dan wel omkleed met een weelderig jurkje die de songs doen uitsteken boven de rest.

De songs van Konvoï zijn te beluisteren op Vi.be. Een verstandig lezer heeft ondertussen begrepen wat hem of haar te doen staat.

Vi.be

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More