Home ReviewsAlbum Reviews CHIAROSCURO – Titelloze ep (Eigen Beheer).

CHIAROSCURO – Titelloze ep (Eigen Beheer).

by Rudi De Bleser

Chiaroscuro is een Gents stoner collectief met een grondige kennis van het werk van Black Sabbath, Amenra, Mastodon, Kyuss en Motorpsycho. Ze spelen stevige desert stoner rock met een vleugje post metal en sludge.

De band bestaat uit Lennart Verstraeten (bas, zang), Nicolas Dewulf (gitaar), Ewoud Vandepitte (gitaar, zang; ex-Sensual Noise, ex-Maudlin) en Yannick De Sloovere (drums). Ze zijn al vier jaar bezig en deden heel wat ervaring op tijdens live shows. Deze maand brachten ze een titelloze ep met vier stevige nummers uit.

De vier composities zijn kurkdroog opgenomen en illustreren wellustig de vaste ingrediënten van het genre: tempowisselingen, contrastwerking met stilte en uitbarstingen, fijne gitaarmotieven versus mokerslagen van riffs. Vakkundig afgewerkt en vooral in de langere stukken intrigerend. Misschien iets te veel echo’s van Amenra en net iets minder extreem dan de vermelde voorbeelden. Maar ongetwijfeld wordt dat live ruimschoots gecompenseerd!

Alvast eens checken op vi.be
https://vi.be/chiaroscuro

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More