Home Belgisch BELTOON: MELTING BASKETS.

BELTOON: MELTING BASKETS.

by Wout Meganck

Op het Buskerfestival in Dranouter leer je al eens iets kennen. Dit weekend maakten we kennis met Melting Baskets uit Aarschot. Op Dranouter was dat een duo bestaande uit Anna Dutoit en Andries Winderickx, maar er is ook een band-versie.

Zaterdag waren we helemaal weg van een nummer waar Anna uithaalt met een zeer emotionele schreeuw …”Mad About You“. Achteraf wisten ze ons te vertellen dat ze dit nummer vandaag uitbrengen op single. Het nummer heet Colouring en we kunnen het met veel plezier aan jullie willen voorstellen als onze beltoon van de dag. Dit is het eerste nummer dat ze op single uitbrengen. Op 31 augustus zullen ze trouwens de full-band voorstellen in thuisstad Aarschot, dat is dag-op dag net 1 jaar nadat Anna en Andries een eerste keer samen zongen.

(c) : MELTING BASKETS

Anna heeft een mooie hese stem en doet ons wat denken aan Amy Whinehouse. Zelf verwijzen ze naar alt-j en Paulo Nutini, en een beetje Trixie Whitley. Mmh, we begrijpen waarom. Het liedje start wat laidback  maar naar de finale toe breekt het helemaal open in een funky finale. Anna heeft de lead en Andries zingt daarbij een soort backings met een hoge stem en dat blendt allemaal heel erg fijn. Luister vooral ook zelf eens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More