Home Belgisch BELTOON: I DROVE A TANK.

BELTOON: I DROVE A TANK.

by Didier Becu

Het scheelt als de band zelf hun geheimen verklapt. Het bespaart ons ook veel denktijd en het geeft vooral aan, zeker in dit geval, dat we samen met de artiest op het juiste spoor zitten.

Met een naam als I Drove A Tank geef je onmiddellijk toe dat je voor geen geintje verlegen zit, plus een geluid dat deze Antwerpenaren omschrijven als The Modern Lovers. Die zit! Ja, dat zijn die van Jonathan Richman en voor zij die echt geen fluit van muziek kennen: die muzikale gozer van There’s Something About Mary.

Een geluid dat balanceert tussen verschrikkelijk fout en tamelijk geniaal. De naald gaat van links naar rechts, zeker bij de single Ichi Kayo. Meezingpop noemt men zoiets, ook al denken we niet dat dit heerlijk deuntje weldra uit de speakers op de Vlaamse kermissen zal knallen. Wel perfect als beltoon van de dag.

I Drove A Tank werd al opgemerkt op de Humo’s Rock Rally, Fnac Unsigned Music Talents en Frappantpop, terwijl hun singles Columbus, Most Scared en Another Year airplay kregen. Wie weet zit die Vlaamse kermissen-fame er toch nog in.

Deze onversneden schaamteloze feelgoodpopsong is getrokken uit hun nieuwste album Etiquette dat uit is op het cassettelabel Gazer Tapes en meer van dat moois bevat. Voor wie geen behoefte heeft aan een tape, kan deze nieuwe ep op Spotify beluisteren. Vooral doen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More