Home ReviewsAlbum Reviews LøYD – A Post-Apocalyptic Modern Art Gallery (Eigen Beheer).

LøYD – A Post-Apocalyptic Modern Art Gallery (Eigen Beheer).

by Ruben De Vleeschauwer

De Brusselse dance act Løyd brengt zijn langverwachte album uit en het resultaat spreekt boekdelen. De relatief jonge producer werkte voor dit album samen met een resem aan vocalists die samen met hem aan een aantal heel sterke songs werkten. Een groot deel van de nummers op het album blijven echter instrumentaal en ook daarin onderscheidt het project zich. Dat dit ambitieuze album in eigen beheer uitkomt maakt het resultaat er niet minder indrukwekkend op.

Løyd album cover
© LøYD

Voor de liefhebbers van elektronische dance is dit album een absolute aanrader met zijn diverse tracklist, gedetailleerde productie en sterke visie. Het album is zeer conceptueel en vertelt het verhaal van een dystopische wereld. Nummers die erg in het oog springen zijn Cult met zijn sterk instrumentale hook, Advertisement met zijn hopeloze, filmische sfeer, Revolution met zijn moddervette sound en Social Media, een onverklaarbaar aanstekelijk nummer. Ook de singles van het voorbije jaar komen aan bod op het album.

Loyd is on fire en de brand zal niet snel uitgewoed zijn. Het zou ons dan ook niet verbazen als deze getalenteerde debutant zeer snel de grens oversteekt en zich verspreidt als een lopend vuurtje.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More