Home Reviews LOVEJOY – Call Me What You Like

LOVEJOY – Call Me What You Like

by Hans Verhoeven

De zee likt de kusten van hun Brighton maar verwacht geen zonnige vergezichten van Lovejoy. Ze zijn namelijk jong en ze zingen daarover, over puisten en vettig haar en bleke huid want ze komen nu eenmaal uit Brighton.

Hun frontman, of laat ons beter zeggen frontjongen, is een jong ventje en hij heet Wilbur Soot. Deed en doet dingen op stream-dingen en YouTube maar heeft dus ook zijn bandje. En dat is goed.

©Lovejoy

Call Me What You Like is niet hun eerste singeltje want ze brachten al wat epeetjes uit. En daaruit blijkt het talent van Soot als tekstschrijver. Er zit nogal wat Morrissey in, weltschmerz, de wanhoop van het wachten op hoop want ZIJ zal vanavond waarschijnlijk niet alleen zijn en HIJ zit in een trein, op weg naar HAAR, hopend en wachtend en zich voorbereidend op een nieuwe teleurstelling in zijn nog jonge leven.

“To get back my youth I would do anything in the world, except take exercise, get up early, or be respectable” schreef Oscar Wilde. Neem er de pijn van het jong-zijn bij. Maar daar tekenen we voor. Er rest Lovejoy nog een lang leven. Om ons leven te rekken met plaatjes als dit.

InstagramFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More