Home Belgisch L’OR DU COMMUN – Sapiens (UrbanPias/Labrique).

L’OR DU COMMUN – Sapiens (UrbanPias/Labrique).

by Bootsie Butsenzeller

Na een paar ep’s is er nu het debuut van dit Brusselse hiphop trio. De ep Zeppelin van vorig die de single Apollobevat,  bracht de bal voor L’Or Du Commun pas goed aan het rollen; over de 5 miljoen Youtube-views,  concerten op Dour en Les Ardentes én optredens in Canada, Frankrijk en Zwitserland.

De voertaal op Sapiens blijft het Frans en de muziek situeert zich tussen de hedendaagse urban en coolrap met ook wat old school uitstapjes.

Teksten zijn relevant en verlaten gelukkig de platgetreden dissende en zelfverheerlijkende paden.  De beats zijn meestal van het minimalistische soort de inkleuring subtiel en fantasievol. Net als op Apollo, doet bevriende rapper Roméo Elvis weer mee op de track Vrai.

Over het algemeen komen ze alvast niet erg gevaarlijk, maar juist lieflijk over, daar heeft de vaak gebruikte zwoele r’n’b close harmony meerstemmigheid wel iets mee te maken.  Ze kunnen perfect een plaats veroveren tussen pakweg Starflam,  Saian Supa Crew, Stromae maar helaas ook Boys II Men. We missen toch wat schuimbekken.

Iets te zoetgevooisd voor onze hiphopsmaak dus om twaalf tracks lang te blijven boeien, maar hey als 5 miljoen en al bijna een half miljoen voor nieuwe single Sur Ma Vie, mensen er naar luisteren en er ongetwijfeld van genieten, wie zijn wij oude kritische zeuren dan ?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More