Home Belgisch LINDE – Leave (Evil Penguin Records).

LINDE – Leave (Evil Penguin Records).

by Wout Meganck

Liefdesverdriet is iets dat elkeen op zijn eigenmanier verwerkt. Linde bijvoorbeeld deed dat door een bloedmooi en extreem sober liedje te maken. Linde is in feite een trio bestaande uit Linde Muylaert, gitarist Jeroen Huyzentruyt en percussionist Jef De Smet.

Op de vorige single Evaporate etaleerde Linde nog haar keelzang waarmee ze vorig jaar op Dranouter de hele voute muisstil kreeg. Deze speciale zang vonden we weliswaar prachtig, maar dit liedje heeft deze pittige saus niet nodig. Linde toont op Leave wat ze vocaal nog allemaal in huis heeft en zingt nu zeer krachtig en met een vol stemgeluid. Bijna surrealistisch volwassen en anders dan de andere muziek van deze drie.

Leave is een verhaal over een relatie die uitgebloeid is, het verhaal van geliefden die het elkaar gunnen om elk hun eigen weg te gaan, als was het een ultiem geschenk aan mekaar.

Linde is kandidaat voor Sound Track en komt in actie op 20 september in Oudenaarde. Als alle kandidaten dit niveau kunnen brengen, dan belooft het een harde strijd te worden. Net als de andere kandidaten van Sound Track interviewden we ook Linde. Dat interview vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More