Home ReviewsAlbum Reviews LA LUNE NOIRE – Under The Rose

LA LUNE NOIRE – Under The Rose

by Nel Mertens

Rozen onder zwarte manen en nog meer van dat moois… het wordt deze keer aangeleverd door het Nederlandse newwaveduo Victor Verzijl en Sven Vogelezang, samen La Lune Noire.

Met Under The Rose laten ze hun vijfde studio-album horen dat zijn titel ontleent aan de band waarin Victor speelde vanaf het einde van de jaren 80 tot 1997. Rudy Meyerink en Victor deelden daarbij hun liefde voor de muziek van Gary Numan en synthesizers en besloten een tweekoppige band op te richten. De huiskamer van Rudy in Amsterdam werd hun repetitieruimte, waarna ze twee keer optraden in De Oude Bibelot in Dordrecht. Rudy overleed in 2013, maar liet nog enkele demo’s die hij geschreven had voor Under The Rose achter. Schitterende stukken, die Victor besloot opnieuw op te nemen, zodat ze als nalatenschap konden verder leven. La Lune Noire probeerde ze een eigen geluid te geven, zonder de schoonheid van de nummers te verliezen.

Met My Friend Paranoia wordt meteen een andere richting ingeslagen dan de sound die we van La Lune Noire gewend zijn. Hoewel het snaarwerk donker dreunend en de drums doorslaggevend klinken, horen we knap melodische zang, voorzien van heel wat elegante stijlkenmerken opgenomen in de backings, die het geheel iets spiritueels geven.

De combinatie van piano en elektronische elementen in Gone jaagt de somber gracieuze tristesse de hoogte in. Een breekbaar emotioneel geluid, benadrukt door de ingetogen zanglijn! Ook Heaven In Motion drijft verder in eenzelfde emotionele sierlijkheid, waarbij de combinatie van de strijkers met het drumwerk opvallend sterk is. De synths en beats nemen King For A Day dan weer helemaal over, terwijl ook de pianotoetsen en strijkers hier hun partijen brengen.

Duistere aanslagen van de toetsen en nog dieper klinken de snaren van de cello in Shelter Me. De klassieke instrumenten die ingebed werden in deze tracks brengen een grote meerwaarde. Ze maken elk woord raker en de sfeer intenser, hoewel we het duo nooit eerder zo ingetogen hoorden.

De vijf nummers die hun oorsprong vonden bij Under The Rose en een eeuwig leven kregen door La Lune Noire, klinken hier meer dan geslaagd. Een mooie nagedachtenis aan Rudy Meyerink, die vier van deze tracks schreef. Het vijfde nummer is van de hand van Victor, uit hun tijd samen als Under The Rose.

Naast deze nummers, krijg je ook nog drie herwerkte tracks van La Lune Noire te horen, nl. The Waiting Game (Vixmix), Neglected And Torn (Remixed By Sven) en Bring Out Your Dead (Vixmix).

Under The Rose is digitaal verschenen.

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More