Home ReviewsAlbum Reviews KRISHNA – Ascend To Nothing (Silken Tofu)

KRISHNA – Ascend To Nothing (Silken Tofu)

by Didier Becu

Ben je er klaar voor? Een song die 36 minuten duurt? Dat is inderdaad wat je op Ascend To Nothing, het debuut van Krishna, te horen krijgt: een samenwerking tussen Drvg Cvltvre en Dead Neanderhals dat op het Valkhof Festival in Nijmegen vorm kreeg.

Eerlijk is eerlijk. Voor sommigen lezers zal dit een ronduit onuitstaanbaar plaatje zijn, wie zijn hersencellen gericht houdt op een muzikaal avontuur wacht een uitdaging die in een auditief orgasme uitmondt.

Vincent Koreman, Otto Kokke en René Aquarius geven op deze release geen duimbreed toe. De rode draad van Ascend To Nothing is een drone die als een tergende fabriekssirene klinkt en je compleet radeloos maakt, met daarrond allerlei elektronische (vreemde en bezwerende) geluiden verweven.

Een melodie wordt het nooit (hoewel er in feite meer motief inzit dan in de rommel die je dagelijks op de radio hoort), wel een intense gewaarwording die balanceert op een koord van industrial en techno. Loodzware bassen, talloze beeps, maar vooral muziek die je uit je evenwicht brengt, en je in trance wil brengen. Waar het allemaal naartoe leidt? Zoals de titel het zegt: het grote niets. Nihilisme gevat in industri