Home ReviewsAlbum Reviews KRIS DANE – Levitate (N.E.W.S.)

KRIS DANE – Levitate (N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Singer-songwriter Kris Dane betovert al bijna twee decennia lang het muzikale landschap met zijn eigenzinnige en unieke composities. Hij creëert een muzikaal universum met zijn aardse, kalmerende stem en laidback gitaarspel. Met zijn songs wil hij welsprekende poëzie brengen, niet alleen via de teksten maar ook via zijn melodieën, die een gevoel van innovatieve nostalgie oproepen, soulvol en meeslepend. Onlangs werkte Dane ook mee aan het album van het Brusselse muzikanten collectief The Individual Friends. Nu heeft hij ook zelf een nieuwe plaat.

© Kris Dane

Levitate is ondertussen al zijn zevende studio-album en werd opgenomen op zijn ranch in de buurt van Luik waar hij sinds twee jaar werkt en woont. Het is in die rust, natuur en de nabijheid van de paarden dat deze langspeler tot stand kwam.

Op het album staan negen prachtige composities die ons af en toe doen denken aan de doorleefde songs van Chris Whitley en Daniel Lanois. Af en toe horen we wat roots en blues invloeden maar Kris Dane heeft zijn eigen stijl, dus we gaan er geen etiket op kleven. Levitate is prachtplaat die aanvoelt als een warm deken.

Je kan Kris Dane aan het werk zien op 11, 18 en 25 oktober in Archiduc in Brussel, op 26 november in Alter Schlatchhof in Eupen met I Am Oak en op 27 februari 2022 in de Gentse Handelsbeurs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More