Home ReviewsAlbum Reviews KOMPROMAT – Le Brigand Et Le Prince (Clivage Music).

KOMPROMAT – Le Brigand Et Le Prince (Clivage Music).

by Bram Langmans

Het Franse elektroduo KOMPROMAT – bestaande uit Vitalic en Rebeka Warrior (Sexy Sushi) – bracht met Traum Und Existenz eerder dit jaar nog een zeer verdienstelijk langspeel-debuut uit. Daarmee stond het duo deze zomer nog op één van de podia van Dour, en nu (22/11) wordt dat muzikale avontuur vervolgd met de Le Brigand Et Le Prince ep.

Openen doet Le Brigand Et Le Prince met de ronduit heerlijke elektro stomper Das Grab: een lekker pompende elektro track waarin Rebeka Warrior op lichtjes sensuele wijze Duitse en Franse tekstflarden scandeert terwijl de synths meesterlijk grommen, stomen en bliepen.

Wij kunnen daarbij moeilijk de associatie met bijvoorbeeld Vive La Fête onderdrukken, maar het moet gezegd: was Das Grab van Vive La Fête geweest, dan had het meteen ook tot het beste werk behoord dat de groep ooit gemaakt heeft. En dat vinden wij eerlijk gezegd toch wel een behoorlijk compliment.

Over de daaropvolgende cover van de tijdloze DAF-klassieker Der Räuber Und Der Prinz zijn wij echter minder enthousiast. Begrijp ons niet verkeerd: Wij zijn altijd gecharmeerd geweest door de originele DAF-song en ook de algemene elektro-groove van de KOMPROMAT-versie weten wij best te smaken. Bovendien zijn wij niet vies van een scheutje opzettelijk “lelijke” synthesis en het nodige “kapotte” geluid, maar hier en daar doet de kapotte en wel erg scherp snijdende sound van de synths ronduit pijn aan onze oren, en dat kan volgens ons toch ook niet helemaal de bedoeling zijn.

Een beetje jammer dus, die sounddesign op Der Räuber Und Der Prinz, want verder is de Le Brigand Et Le Prince ep wat ons betreft een heerlijk brokje Berlin school elektro waarop wij al eens met plezier uit de bol zouden durven gaan.

In de toekomst meer Das Grab en iets minder scherp snijdende synths dus graag. Maar dat KOMPROMAT weet hoe ze een feestje moeten bouwen, dat is duidelijk. Al houd je voorlopig je oordopjes toch maar beter bij de hand.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More