Home ReviewsAlbum Reviews KOLEKTIV – kolektiv (Consouling Agency)

KOLEKTIV – kolektiv (Consouling Agency)

by Luminous Dash

Een machtswissel is nabij. Er kan niet over straat gelopen worden of hun naam valt. Mensen verbergen zichzelf zo veel mogelijk in hun huizen. Wie toch buiten durft te komen, keert nimmer terug. Wie zijn ze? Niemand kan het navertellen. Wat wel zeker is, is dat ze worden gestuurd door een bovennatuurlijke kracht. Hun naam? Kolektiv.

We graven in een ver verleden. De origines van hun leider zullen geen geheim blijven. Wie het is, weten we niet. Wat hij meemaakte, komt u wel te weten. Als u niet gelooft in hekserij en hocus pocus, lijkt het ons een verstandige beslissing hier te stoppen. Uw ogen zullen vanaf heden wijd open trekken.

De geschiedenis start in een wazige droom. Een onbekend persoon zit opgesloten in een surrealistisch labyrint, dat enkel bekend staat als nezhyl. Hij moet vluchten voor zijn leven. Na wat lijkt als decennia aan inspanning, weet hij zich te verstoppen. De persoon weet niet wat hij moet denken. Is het een droom? Dit kan niet echt zijn. Veel tijd om na te denken, is er niet. Iets zit hem op de hielen. Hij zet het opnieuw op een lopen.

Alles werd zwart. Na enige tijd ontwaakt hij uit zijn roes. Dit stadium wordt ook wel het perdition genoemd. Hij bevindt zich in een lege ruimte. Alles begint opnieuw. De persoon moet weer zijn uitweg zoeken. Hij trekt een spurt, in de hoop sneller de uitweg te vinden. Zonder succes. Hij eindigt steeds op datzelfde punt. Maar dan… Het einde komt in zicht. Een laatste spurt.

Het is gelukt. Maar wacht eens. Waar bevindt hij zich? Dit is niet de uitweg die hij hoopte te nemen. Dit lijkt wel het utopia, maar niets is wat het lijkt. Seconden na hier te arriveren, beseft hij in een volgende dimensie beland te zijn, beter bekend als breeder. Het utopia verandert in een heus dystopia. Hij wordt hopeloos. Ook dit is een waar doolhof. Geen uitweg te bespeuren.

In de staat, waar ook wel eens naar verwezen wordt als champion, overheerst de woede. Het lukt maar niet de finale uitweg te vinden. Waarom? Hij wil de strijdbijl begraven. Dan zit hij maar voor eeuwig gevangen in dit hellevuur. Hij blijft dan ook ter plaatse ronddwalen.

Waarom moet hem dit overkomen? Door te lang ter plaatse te kuieren, schieten ketens uit de grond. Hij kan geen kant meer op. Deze kwelling staat ook bekend als het hurt. Hij kan het hier niet bij laten. Hij moet terugvechten. Zijn krachten worden gebundeld en hij probeert de ketens van zich los te rukken.

Hij is verlost. Dit geeft hem de moed een laatste inspanning te maken. Hij is vastberaden de uitweg te vinden. De wil om het einde te bereiken, is blijkbaar genoeg om die uitweg ook daadwerkelijk te vinden. Je moet het alleen écht willen. Een wit licht schijnt in de verte. Met zijn laatste krachten, strompelt hij naar daar. Iets staat daar in dat witte licht. Het lijkt alsof het hem wil verwelkomen. Niets is minder waar. Dat wezen blijkt potemkin te zijn. De bewaker van deze wereld. Als je wil ontsnappen, zal je hem eerst moeten verslaan. Na een hevige strijd, lijkt de martelaar toch gewonnen te hebben. De tijd lijkt even stil te staan. Plotsklaps versnelt alles en gaat het wezen voor een tweede aanval, maar de persoon weet uiteindelijk toch de overwinning te behalen.

Hij nadert het licht. Wanneer hij er in stapt, wordt hij verlost van al zijn kwalen. Hij stijgt omhoog. Deze fase staat in de folklore bekend als elevator. Zijn wonden helen en zijn krachten vertienvoudigen. Ineens schieten beelden uit zijn verleden door zijn netvlies. Alle pijn en lijden passeren en verlaten zijn geest. Hij is nu almachtig.

Wie ons nu nog niet geloofd, is verloren. Geniet ten volle van die laatste dagen, want wij weten wel beter. Er zijn slechts twee opties. Ofwel geeft u zich over, ofwel belandt u in datzelfde vagevuur. 10 juni is de dag des oordeels. Als de geruchten kloppen, zal alles dan beginnen in Cirque Mystic te Aalst.

Deze debuutplaat is, naar onze bescheiden mening, te klasseren als het hedendaagse Dark Side Of the Moon (Pink Floyd, red.). Elke luisterbeurt komen de haren op onze armen recht te staan en de volgende term geeft misschien wel de beste beschrijving: kippenvel.

kolektiv Facebook

kolektiv Soundcloud


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More