Home ReviewsAlbum Reviews KOLEKTIV – kolektiv (Consouling Agency)

KOLEKTIV – kolektiv (Consouling Agency)

by Luminous Dash

Een machtswissel is nabij. Er kan niet over straat gelopen worden of hun naam valt. Mensen verbergen zichzelf zo veel mogelijk in hun huizen. Wie toch buiten durft te komen, keert nimmer terug. Wie zijn ze? Niemand kan het navertellen. Wat wel zeker is, is dat ze worden gestuurd door een bovennatuurlijke kracht. Hun naam? Kolektiv.

We graven in een ver verleden. De origines van hun leider zullen geen geheim blijven. Wie het is, weten we niet. Wat hij meemaakte, komt u wel te weten. Als u niet gelooft in hekserij en hocus pocus, lijkt het ons een verstandige beslissing hier te stoppen. Uw ogen zullen vanaf heden wijd open trekken.

De geschiedenis start in een wazige droom. Een onbekend persoon zit opgesloten in een surrealistisch labyrint, dat enkel bekend staat als nezhyl. Hij moet vluchten voor zijn leven. Na wat lijkt als decennia aan inspanning, weet hij zich te verstoppen. De persoon weet niet wat hij moet denken. Is het een droom? Dit kan niet echt zijn. Veel tijd om na te denken, is er niet. Iets zit hem op de hielen. Hij zet het opnieuw op een lopen.

Alles werd zwart. Na enige tijd ontwaakt hij uit zijn roes. Dit stadium wordt ook wel het perdition genoemd. Hij bevindt zich in een lege ruimte. Alles begint opnieuw. De persoon moet weer zijn uitweg zoeken. Hij trekt een spurt, in de hoop sneller de uitweg te vinden. Zonder succes. Hij eindigt steeds op datzelfde punt. Maar dan… Het einde komt in zicht. Een laatste spurt.

Het is gelukt. Maar wacht eens. Waar bevindt hij zich? Dit is niet de uitweg die hij hoopte te nemen. Dit lijkt wel het utopia, maar niets is wat het lijkt. Seconden na hier te arriveren, beseft hij in een volgende dimensie beland te zijn, beter bekend als breeder. Het utopia verandert in een heus dystopia. Hij wordt hopeloos. Ook dit is een waar doolhof. Geen uitweg te bespeuren.

In de staat, waar ook wel eens naar verwezen wordt als champion, overheerst de woede. Het lukt maar niet de finale uitwe