Home ReviewsAlbum Reviews KOEKBROEK – 112 (Heibel)

KOEKBROEK – 112 (Heibel)

by Nel Mertens

Heibel. “Het volk is er klaar voor”, lezen we op hun pagina. Dus zet al je muzikale grenzen open, want een nieuwe Heibel-release is een feit! De artiest die het label nog maar net verwelkomde is Koekbroek, de eerste West-Vlaamse artiest op het Kempische label.

Koekbroek is de artiest bij het muziekproject Knip Uw Haar en hij laat een losse stijl horen op zijn debuutep 112. Sla niet meteen alarm, want de thema’s zijn alledaags geruststellend en variëren van ijssmaken, korte- en driekwartsbroeken, flatulentie tot eucalyptussnoepjes.

Een track die recht uit een blokperiode van een jonge student lijkt te komen is Op Vakantie In Ursel. De instrumenten klinken als de muziek bij een videospelletje, terwijl de zanglijn niets meer is dan het opzeggen van info uit het studieboek getiteld Ursel.

Horror Kitty schetst de horror van de korte- en driekwartbroeken in een weinig inhoud hebbende monoloog op bliepjes, deuntjes, … waar geen opbouw in zit. Op zich kan dit wel als luisterverhaal vanuit de ‘het leven zoals het is…’-houding door het leven gaan. Wat daar op volgt met Interlude is wellicht een audio-opname van een experimenteel jammomentje op kot, waarbij commentaren en gegiechel van de “omzittenden” de hoogtepunten zijn. Ook Bananenijsje en Scheetjes overstijgen dit niveau amper. Eucalyptussnoepjes is eigenlijk het enige nummer waar we in al zijn muzikale chaos, gestructureerd door de juiste beats, wel enige sympathie voor hebben.

De teksten zijn uiterst banaal en eerlijk gezegd klinkt het op muzikaal vlak niet veel beter. Wat sampletjes, eenvoudige game-synthdeuntjes en elektronisch vervormde vocalen bij mekaar gegooid, met wat beats bestrooid. Soms kan iets zo banaal zijn, dat het leuk wordt. Koekbroek maakt dat gevoel bij ons jammer genoeg niet los. We zijn er zeker van dat er ergens een fantastische game-ontwikkelaar zit te wachten op iemand als Koekbroek om geluid te voorzien bij zijn werk, maar vrezen dat zijn sound op dit ogenblik de echte muziekliefhebber niet meteen zal bekoren. Wij zijn dus niet zeker of het volk klaar is voor deze heibel… We laten de beslissing volledig aan het volk, uiteraard.

De ep 112 is digitaal verschenen.

Instagram / Bandcamp / Facebook Heibel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More