Home ReviewsAlbum Reviews KOEFERBAK FUNK – Kroezn (Eigen Beheer).

KOEFERBAK FUNK – Kroezn (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

Toen we Noenkel Niko, Groove Emcee en DJ Naalde Stekker van Koeferbak Funk live bezig zagen op ’t Endezomer festival in 2017 waren we meteen verkocht. Vette, funky beats, heerlijke rhymes in het plat Meetjeslands en West-Vlaams en een in your face podiumpresence die hoort bij het genre. Toch heeft het nog een paar jaar geduurd voor dit heerlijke debuutalbum het levenslicht zag. De wegen van de muziekindustrie lopen dan ook niet altijd over mals asfalt…

Koeferbak Funk in 2017 – (c) Björn Comhaire

We stappen in albumopener en titeltrack Kroezn samen met Noenkel Niko en Groove Emcee in de auto, zetten de radio aan en beginnen te rijden. DJ Naalde Stekker installeert zich met twee platenspelers in de koeferbak. We moeten nergens heen, gewoon wat verhaaltjes vertellen en genieten van mekaars gezelschap. Meer moet dat niet zijn voor de heren van Koeferbak Funk en voor ons ook niet.

Thema’s als een trage tractor die het verkeer tegenhoudt, slappe handshakes, flexi-vegetariërs of een stadslegende over een koppeltje dat betrapt werd terwijl ze “aan het kweken waren gelijk boeren”, passeren de revue. Ook ouderwetse “mijn micro is groter dan de jouwe” verhaaltjes zoals we die kennen uit de tijd dat hiphop nog gewoon “rap” heette, ontbreken niet.

Alles verteld in sappig, complexloos Meetjeslands en West-Vlaams met een onfeilbaar gevoel voor ritme, doorspekt met hier en daar een sample, op een bodem van onweerstaanbare funky grooves. Heerlijk!

Kroezn werd opgenomen en gemixt door iRRi (Seppe De Klerck) die eerder al samenwerkte met Andy Sierens (Vijvenveertig). Seppe De Klerck en Roman Hanssens, die mee aan de basis stond van Koeferbak Funk, verzorgden de meeste instrumentals. De instrumental van Nonchalance is van de hand van Shant Madenjian (Finalfix).
Gastrollen zijn er voor Vette J (Jasper Deyne), Mike C (Mike Claeys), Saartje Ruysschaert die je hoort op het jazzy Af En Toe en de Knesselaarse zanger Peter Versluys. Het album werd gemastered door Ivo Statinski (Statinski Mastering). Het artwork is van de hand van “Oh Snap Grfx”.

Met Kroezn serveert Koeferbak Funk een heerlijk staaltje feelgood hiphop zonder pretentie. Stilzitten is er niet bij en het refrein van Koeferbak Funk blijft gegarandeerd nog uren in je hoofd hangen. Vanaf zaterdag 19 oktober om 12u te beluisteren via alle streaming platforms!

Je kan de albumrelease van Kroezn live meemaken in JC Kadans in Aalter.
Meer info over dit evenement vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More