Home ReviewsAlbum Reviews KLOOT PER W & KATTEMAN – Tekno Bluezers + Pinguin (Vintage Underground Label)

KLOOT PER W & KATTEMAN – Tekno Bluezers + Pinguin (Vintage Underground Label)

by Patsker Omaer Beguin

Grenzen aftasten, experimenteren en improviseren dat doen Kloot Per W & Katteman terug op hun tweede samenwerking Tekno Bluezers. Hun eerste release Pinguin, die ook als extraatje ook op dit schijfje te vinden is, was al een mish mash van allerlei genres dat een zéér experimenteel jasje aanhad.

Beide heren besloten hun experimentele drang terug te laten versmelten, met Tekno Bluezers als resultaat. De titel verraadt al een beetje de muzikale richting en wat er op deze cd uitgespookt wordt. Gefundeerd op een vintage stijl, proberen de heren nieuwe paden te ontdekken door allerhande, soms knettergekke, composities in elkaar te laten vloeien. Alle mogelijke gekheid wordt door Kloot Per W & Katteman ingenieus tot een boeiend en uitdagend stukje muziek gekneed. Een onlogisch venndiagram van blues, pop, experimentele elektronica en flarden ambient veroorzaken abstracte en paradoxale geluidsstructuren die als hoekige pillen ingenomen worden.

De mooie productie maakt het verteringsproces gemakkelijker met afwisselende blues-achtige gitaarwerkjes gestoofd in sonische ritselingen, percussie,  een jazzy input (Katteman heeft in het verleden ook al wat jazz in zijn werk vermengd) en eigenzinnige repetitieve psychedelische klanken. Heel dikwijls wordt er nogal abrupt overgesprongen naar compleet andere melodieën in hetzelfde nummer, wat de homogeniteit van de tracks wat ondermijnt. De gevarieerde en speelse zotheid op Tekno Bluezers klemt de aandacht van de luisteraar echter goed vast. Onze aandacht werd geboeid door een resem aan verrassende genre overschrijdende klankwendingen in de muziek. We konden zonder kleerscheuren op de grillige sporen van dit duo blijven en kregen na enkele luisterbeurten de smaak van deze cd goed te pakken.

Tekno Bluezers is een moedige en interessante release die zich niet zomaar blootgeeft. Deze eigenzinnige grensverlegger is te beluisteren via onderstaande link. Het schijfje kan besteld worden via een berichtje op de contactpagina van het Vintage Underground Label.

Vintage Underground Label

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More