Home ReviewsAlbum Reviews KLANKDAL – Alle Dag Aan Diggelen (Wool-E Discs)

KLANKDAL – Alle Dag Aan Diggelen (Wool-E Discs)

by Wouter De Sutter

Alle Dag Aan Diggelen. Met die redelijk mistroostige titel wordt de nieuwste Klankdal de wereld ingestuurd. Klankdal of het vehikel van het eigenzinnige Gentse duo Glenn Dick – Sebastien Crusener, klankarchitecten by nature, is daarmee aan zijn tweede worp toe na het inktzwarte plaatdebuut, de split-ep met Empusae (WED 001/Consouling, 2016).

Twee tracks op de plaat; ééntje van ruim een half uur en een korte epiloog die, begeleid door de radiofonische stem van Cin Windey, al na anderhalve minuut over de eindmeet bolt. Alles fraai vormgegeven met gitaar en een aantal fieldrecordings.

De hoofdmoot is een beklemmend-melancholisch klinkende soundscape in een aantal van elkaar te onderscheiden ‘bewegingen’ (drones) waarvan de vierde -vanaf minuut 18 om precies te zijn- ons het meest aansprak wegens de weergaloos huilende gitaar.

Alle Dag Aan Diggelen is  intrigerende ambient voorzien van enkele verrassend mooie wendingen. Komt officieel uit begin maart in een beperkte editie van een 300-tal exemplaren. Wie zeker een exemplaar wil bestelt dat best nu al bij het fijne Wool E Tapes/Discs. Fijnprovers only.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More