Home ReviewsAlbum Reviews KAREN WILLEMS – Grondwerken Willems 01 (Taping Policies)

KAREN WILLEMS – Grondwerken Willems 01 (Taping Policies)

by Patsker Omaer Beguin

Inventiviteit en eigenzinnigheid zijn de handelsmerken van Karen Willems. De talloze samenwerkingen met Belgische artiesten en theaterproducties bevestigen haar werklust en talent. Zo is ze er met Inwolves ook in geslaagd eigen visies uit te werken tot een interessant project. Met de taperelease van Grondwerken Willems 01 gaat de drummer en percussionist op zoek naar een persoonlijk verdieping bij het bespelen van haar instrumenten die uiteindelijk, een innerlijke verkenning van geluidsconstructies uit het dagelijkse leven laat horen.

Karen Willems maakt gebruik van de stilte om het experimenteel behandelen van haar geluidscreaties te versterken. Het ritselen, tikken, schuren, kabbelen en zoemen van de attributen voelen huiselijk aan. Veldopnames en zachte elektronische pulsen worden aan de rustgevende percussie toegevoegd zonder een verstikkend gevoel te veroorzaken. Scharrelende kippen, voorbijrijdende voertuigen, tsjilpende vogeltjes en aanwezig klinkende neerhofdieren worden verweven als kleurrijke achtergrondgeluiden die het ingetogen slagwerk extra in de verf zetten.

De sfeervolle stemgeluiden van Karen Willems duwen delen van de opnames in een dankbare, mystieke sfeer van geheimzinnigheid en ritueel. Willems duwt met haar zoektocht de luisteraar in een ontdekkingstocht van klanken die beelden en gevoelens losweken met een niet te onderschatten neveneffect. De bescheiden opgebouwde structuren bevatten diepere laagjes die na enkele luisterbeurten naar de oppervlakte komen. Grondwerken Willems 01 is de start van een reeks tapes die het parcours van deze boeiende artieste in kaart zullen brengen. We hebben de smaak al te pakken en kijken verlangend uit naar het vervolg.

De tape wordt uitgegeven door het Taping Policies label en kan verkregen worden via hun website. Het eerste officiële tapedebuut voor Karen Willems is nu al een hebbeding.

https://www.tapingpolicies.com/tapes

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More