Home Belgisch JULIEN FIRMIN – Here (POW).

JULIEN FIRMIN – Here (POW).

by Björn Comhaire

Enkele maanden geleden verscheen het debuut van Gentenaar en solo-artiest Julien Firmin (Michael De Busscher).

Here is de tweede livesessie van Julien Firmins debuut en laat De Busscher zien in zijn favoriete rol als one-man band die zowel zang, gitaar als percussie voor zijn rekening neemt. Een huzarenstukje dat slechts weinigen hem nadoen en dat de muzikale veelzijdigheid van De Busscher laat zien.

De Busscher heeft een ietwat rauwe stem die volgens sommigen doet denken aan Jeff Buckley maar die bij ons in Here vooral herinneringen oproept aan die van Franky Desmet (Channel Zero) aan het begin van Help.

Het nummer gaat over het verschil tussen droom en werkelijkheid. Over hoe we allemaal grootse plannen maken maar daar vaak weinig mee aanvatten. Hoe we moeten moeten vaststellen dat we eigenlijk, ondanks al die plannen, nog steeds op dezelfde plaats zitten en niet geëvolueerd zijn.

In de ruim acht minuten durende videoclip improviseert De Busscher vrijelijk. Hij bouwt meerdere spanningsbogen op en soleert uitgebreid op gitaar. Zoals steeds doet hij dat op virtuoze wijze. Hoe mooi de stem en het gitaarspel ook mogen zijn, of hij de improvisatie acht minuten lang boeiend kan houden is een andere kwestie. Here biedt misschien wat te weinig variatie om onze aandacht acht minuten lang vast te houden.

Wil je zelf Julien Firmin aan het werk zien dan kan dat op:02/11 – Schouwrock, Erpe24/11 – Kortom, Kortrijk28/12 – Café De Loge, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More