Home ReviewsAlbum Reviews JEWELER – Tiny Circles

JEWELER – Tiny Circles

by Bart Verlent

Minneapolis zal altijd vooral bekend zijn als de stad waar Prince opgroeide en leefde maar in de grootste stad van Minnesota wordt niet enkel funk en soul gemaakt. Dat laat het vijftal Jeweler horen. De band werd opgericht door Michael Voller die onder dezelfde naam als bedroom-project twee albums maakte. Hij vond die zelf echter zo slecht dat ze nergens nog terug te vinden zijn. Tegenwoordig is Jeweler een echte band waarin Sylvia Jennings de backings en keyboards voor haar rekening neemt, Dillon Marchus aan de basgitaar pulkt, Sean Levine zich laat gaan op gitaar en Lars Oslund de drums ervan langs geeft.

© Jeweler

Jeweler brengt een combinatie van dreampop, shoegaze en art-rock met psychedelische invloeden. Na twee mislukte platen weet Voller nu helemaal welke richting hij uit wil met zijn band. Tiny Circles is dan ook een ijzersterke plaat geworden. We mogen het album dan ook het officiële debuut noemen van Jeweler en in die hoedanigheid maakt deze plaat veel indruk.

De stem van Michael Voller heeft wel iets van die van Andy Partridge van XTC. De nummers zelf hebben echter niks met deze Engelse band te maken. Voller maakt met zijn muzikale vrienden een mooi, warm geluid met meerdere lagen synths en gitaren. Het resultaat is een vol, dromerig geluid met veel inhoud. Soms klinkt het allemaal wat bombastisch maar Jeweler gaat nooit echt over the top.

Voller studeerde in het verleden voor lucht- en ruimtevaarttechnieker. Hij liet die studies vallen omdat hij zich helemaal wou smijten in de muziek. Hij mag dan ook best tevreden zijn met deze fantastische plaat met dertien pracht nummers met een breed klankentapijt.

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More