Home ReviewsAlbum Reviews JESSICA RISKER – I See You Among The Stars (Western Vinyl).

JESSICA RISKER – I See You Among The Stars (Western Vinyl).

by Björn Comhaire

Jessica Risker ken je heel misschien als de frontvrouw van de lo-fi band DeadBeat uit Chicago. Waar ze met Deadbeat graag experimenteert met geluid en ritme, gaat ze in dit solodebuut I See You Among The Stars terug naar haar roots als singersongwriter.

Het album bevat acht zachte, folkliedjes die rustig voortkabbelen en zich nooit opdringen of om aandacht vragen. Stem, gitaar en heel af en toe wat keyboards en effecten van goede vriend Joshua Wentz, meer heeft ze niet nodig.

De melodie staat centraal en Risker geeft de instrumenten voldoende ruimte om ze ten volle te laten ontwikkelen.

Als je haar stem voor het eerst hoort zou je bijna vergeten dat Risker ondertussen al 39 jaar is, zo onschuldig, fragiel, bijna kinderlijk klinkt het allemaal. Ook in haar teksten behoudt ze een zekere onschuld en beschrijft ze de wereld met verwondering. Waar je bij het horen van de titeltrack nog vertederd raakt door die naïviteit, dreigt na een tijdje echter wel een zeker déjà-vu.

Het klinkt allemaal wat psychedelisch en zweverig met een zekere 60’s-70’s vibe, wat ook gereflecteerd wordt in het artwork bij het album. Zelf noemt ze haar muziek “psych-space-folk”.

Toch hebben we dit album met plezier meerdere keren beluisterd. Vooral de titeltrack en het laatste nummer Help Me Help Me konden ons erg bekoren.

Het album kan volledig beluisterd worden op Jessica Riskers Bandcamp pagina. Ideaal voor een donkere winteravond.

BANDCAMP


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More