Home ReviewsAlbum Reviews JEAN-MARC LEDERMAN – Ode A La Pluie (Wool-E-Discs).

JEAN-MARC LEDERMAN – Ode A La Pluie (Wool-E-Discs).

by Patrick Bruneel

Sommige cd’s wachten braaf op de stapel tot het hun beurt is, tot het goede of juiste moment is aangebroken om ze te beluisteren. Zo eentje is dit mooi uitgegeven Ode A La Pluie. Omdat we er niet bij waren op de één dag durende tentoonstelling die Erica Hinyot (vrouw van Lederman) hield op het vorig jaar december gehouden W-Festival in Heusden-Zolder, duurde het even voor we er de hand op konden leggen.

Daar toonde Hinyot een aantal schilderijen die gebaseerd zijn op een gedicht dat Lederman, met een verleden bij The Weathermen, The The, Fad Gadget en Alain Bashung, dermate inspirerend vond dat hij er vijf stukken muziek bij componeerde.

De vijf nummers sluiten prima aan bij het werk van Hinyot, dat staat afgebeeld in het meegeleverde boekje. Lederman koos voor ijle ambient, die aldus prima past binnen de reeks Belgian NeuMusik. Dit is hoofdstuk 21 trouwens.

Uiteraard staat ook het gedicht zelf afgedrukt op de binnenhoes, zowel in het Frans, Engels als in het Nederlands. Over regen in al zijn vormen, dus we hebben gewacht tot het effectief regende buiten. Een mals lenteregentje, een aprils grilletje. Dat past het best bij de grilligheid van de schilderijen en de muziek van Lederman. Muziek waarbij het heerlijk wegdromen is, zelfs als het regent.

Het hoort eigenlijk ook zo, omdat Hinyot de schilderijen ook effectief in de regen heeft gemaakt. Of Lederman zelf ook alleen de muziek heeft gemaakt tijdens een mals buitje, konden we dan weer niet achterhalen. De muziek doet in elk geval vermoeden van wel.

In de luxueuze boxset zit bovendien een kleurenzeefdruk bijgevoegd, wat de fysieke release van Ode A La Pluie tot een echt hebbeding maakt.

www.jmlederman.com

www.erica-icare.com

belgianneumusik.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More