Home Belgisch JAKOMO – Resolutions (ETIKET Records).

JAKOMO – Resolutions (ETIKET Records).

by SANDRA REGENT

De Brusselse indieband Jakomo heeft met Resolutions een nieuwe single uit. Het viertal is gekend voor zijn suave rock dat zich vertaald naar zonnige, catchy indiesongs. De nieuwe single vormt hierop geen uitzondering. 

Het nummer gaat over de pijn en de vreugde van de liefde en over de zoektocht naar zelfstandigheid en vrijheid die gepaard gaat met tristesse en cynisme maar vooral blijdschap, hoop en plezier.

De intro doet ons lichtjes denken aan Balthazar maar naarmate het nummer vordert horen we duidelijk een eigen sound. De meeslepende gitaarlijn en makkelijk in het oor liggende melodie scheppen een tintelende, zwoele vibe waarbij we spontaan meebewegen op het ritme van de muziek. De nonchalante, donkere stemkleur van Julien heeft een hypnotiserend effect. Als die dan ook nog eens gecombineerd wordt met suikerzoete falset achtergrondzang ontstaat er een pittige dynamiek die ons een opgewekt vakantiegevoel bezorgt. Dit is het soort feelgood nummers dat we maar al te graag op repeat zetten.

David Simoens en Anne Ballon zorgden voor een mooie videoclip waarin we een bende opgewekte en weemoedige jongeren op zoek zien gaan naar liefde en verbondenheid met zichzelf.

De jongens van Jakomo werden door Tremplin du Festival de Dour geselecteerd voor de finale. De winnaar mag deze zomer optreden op Dour Festival. Wij duimen alvast want dat plaatsje hebben ze naar onze mening dubbel en dik verdiend!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More