Home ReviewsAlbum Reviews J MASCIS – What Do We Do Now (Sub Pop/Konkurrent)

J MASCIS – What Do We Do Now (Sub Pop/Konkurrent)

by Bootsie Butsenzeller

J Mascis is de ongekroonde koning van de 90’s indierock en frontman van het semi-legendarische Dinosaur Jr, die met z’n kenmerkende stemgeluid verantwoordelijk is voor een aantal classics. Hij die beweert niet echt te genieten van muziek maken, maar het doet omdat het nu eenmaal z’n job is. Hoe het ook zei, de man is aan z’n vijfde soloalbum toe.

Grote verrassingen zoals bij het doommetal combo Witch, waar hij nog eens achter de drums plaatsnam, moet je hier niet verwachten. Buiten wat lapsteel van Matthew Dunn, speelde Jay ook alles zelf in. Songs groeiden uit prille akoestische schetsen, dus die basis bleef behouden voor de verdere en ook wel sobere inkleuring, die altijd wel ergens ook een kenmerkende fuzzy Mascis gitaarsolo bevat en waar vrolijke pop melodieën hand in hand flaneren met enige weltschmerz.

Kenners weten daarmee genoeg, want Mascis is een gedegen vakman, die het songschrijversambacht als geen ander beheerst en ook wij houden wel van z’n net onder de toon hangende bijna klagerige vocale capriolen. What Do We Do Now? Degelijk verder borduren op standaard indie patronen zonder échte hoogvliegers dus. Maar wellicht moeten de songs eerst nog wat verder onder onze huid gaan kruipen voor ze naast pakweg The Wagon, Feel The Pain of Puke And Cry kunnen postvatten.

Live in Trix op 2 april: info & tickets

SpotifyBandcampFacebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More