Home ReviewsAlbum Reviews IKE – The Great Escape (Four Flies Records)

IKE – The Great Escape (Four Flies Records)

by Ann Cnockaert

De muziek van Isaac de Martin, alias IKE, mengt vakkundig jazz en elektronische invloeden in warme, verfijnde en vaak filmische sferen. In het tweede album The Great Escape werkt Ike samen met zangeres Sera Kalo die de zang op vier nummers voor haar rekening neemt.

De Martin groeide op in een muzikale familie maar ontwikkelde in de loop der jaren zijn persoonlijke stijl. Hij studeerde klassieke gitaar en jazzmuziek en die invloed is zeker te horen op de nieuwe plaat.

The Great Escape is een kaleidoscopisch conceptalbum dat jazz combineert met elektronische soundscapes. Het album kwam tot stand met de hulp van enkele geweldige muzikanten: Yasmin Hadisubrata op toetsen, Simona Turk op tenorsaxofoon, Matt Giella op trompet, Jack Baker en Niklas Ahlsved op drums, Riccardo Carli en Giovanni Frison op bas, Giacomo Li Volsi op synths en Michele Uliana op klarinet.

Het album op zich is avontuurlijk en verkent diverse stijlen. Maar het zijn toch vooral de nummers waarop de prachtige soulstem van Sera Kalo te horen is die aan ons blijven kleven.

Facebook / Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More