Home ReviewsAlbum Reviews IF ANYTHING HAPPENS TO THE CAT – Mangata (Eigen Beheer)

IF ANYTHING HAPPENS TO THE CAT – Mangata (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De tweede worp van het Gentse vijkoppige formatie IAHTTC heeft een link met Zweden, “Mangata” is het Zweeds voor de reflectie van de maan in het water, en het album is ook gemasterd door de producer en drummer van Cult of Luna. Vorig jaar tourde de band in China en dat heeft hen wel goed gedaan lijkt me. Het vorige albumhad een redelijk stevige en dromerige sound. Het dromerige is nog steeds gebleven, maar de nummers zijn veel rustiger en er is meer gewerkt aan de melodieën. De keyboards zijn meer naar voren geschoven. En het klinkt veel gevarieerder.

De eerste 3 nummers zou jezelfs  kunnen omschrijven als “droompop” en het vergelijken met de sound van The Church. Vanaf Beijing Fury gaat het er allemaal iets steviger aan toe, desalniettemin klinkt het allemaal redelijk ingetogen en je word in hun wereld meegesleurd. Op Echo Park zingt Fien Deman (ex-I Will, I Swear, nu Ivy Falls) mee, een pareltje van een song.

Je hoort dat er aan de nummers meer gewerkt is en dat deze beloftevolle band veel in zijn mars heeft. Ik zou IAHTTC niet onder een genre willen plaatsen, hun sound is immers zo rijk dat die gewoonweg niet in vakjes kan geplaatst worden en dat is alleen maar positief. Als Mangata op een groot label was verschenen, was die al platgespeeld geweest op de radio, maar deze kat komt zeker op haar pootjes terecht!!

Op zaterdag 9 september is er de releaseshow in Nest in hun hometown Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More