Home ReviewsAlbum Reviews IDIOTS – Chapter 2-Fall (BB Records)

IDIOTS – Chapter 2-Fall (BB Records)

by Bart Verlent

Luc Dufourmont en co hadden veel plannen voor 2020. Het zou een druk jaar worden met de aangekondigde Never Ending Farewell Tour waarin ze hun nieuwe drummer Minco De Bruin en hun nieuwe sound gingen voorstellen. Die toer is eigenlijk nooit goed van start gegaan, voor de gekende redenen CORONA. In dit bijzondere jaar nam de band afscheid van het uitroepingsteken in hun naam en het typische garagerockgeluid werd bij het groot vuil gezet.

Idiots waren ook van plan om dit jaar twee ep’s uit te brengen die dan volgend jaar samen op één album geperst zullen worden. Op die manier kon iedereen kennismaken met het nieuwe Idiots-geluid.

In de lente kregen we Chapter One – Spring. Nu, in de winter (waarschijnlijk later dan gepland) krijgen we Chapter Two – Fall. Op de eerst ep hoorden we invloeden van Franz Ferdinand en The Murder Capital. Het was meteen duidelijk dat de vettige Idiots-sound zich ontdaan had van vettigheid en plaats had gemaakt voor subtiliteit.

Opener Hong Kong knalt stevig de deur open, in deze song horen we duidelijk invloeden van Queens of The Stone Age. Idiots laten die pure gitaar power horen die we ook terugvinden bij de koningen van de stonerrock.
Single Elephant kleurt dan weer meer binnen de lijnen en doet ons denken aan het beste van Franz Ferdinand en de laatste van Artic Monkeys. De invloed van die laatste band lijkt ook in Underground terug te komen.

In Nervous Breakdown krijgen we nog eens een streepje van het oude Idiots geluid. Alleen was het bij Id!ots al van de eerste seconde een ontploffing geweest terwijl er in dit nummer enkel een dreiging hangt die nooit tot een ontploffing leidt. Let’s Get Drunk klinkt als Iggy Pop die nog niet goed wakker is. In afsluiter Blackout Pt. 2 komen de stonerrock invloeden terug naar boven. Een mooi einde voor deze ep.

Om het nieuwe werk van Idiots te beluisteren moet je vergeten hoe de band vroeger klonk. De pure oerkracht is op deze ep niet meer te horen. Een mens moet zichzelf niet blijven herhalen dus we begrijpen dat de band aan een nieuw hoofdstuk toe was. Wij hopen echter wel dat ze live nog steeds knallen als voorheen. Maar ze verzekeren ons dat je daar 200% kan op rekenen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More