Home Belgisch HYDROGEN SEA – Blackest Skies (Unday Records).

HYDROGEN SEA – Blackest Skies (Unday Records).

by Nel Mertens

De Brusselse band Hydrogen Sea bracht net hun nieuwe single Blackest Skies uit en brengt daarmee een opwindende, intieme ode aan de epische liefde tussen twee mensen, die alle grenzen van ruimte en tijd overschrijdt.

Het duo Birsen Uçar en Pieterjan Seaux ruilden hun pc voor drie nieuwe bandleden in, verlaten het digitale pad en slaan de analoge weg in.

De komst van Patricia Vanneste (Balthazar), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Steven Van Gelder (Tout Va Bien) werkte bevrijdend voor hen. De banden met de computer werden losgerukt en er kwam ruimte voor echte, fysieke communicatie. Het resultaat blijft warm en intiem. Instrumentaal klinkt het nummer erg vol, zonder de eigentijdse sound te verliezen. Breekbaar, maar met een aanstekelijk lieflijk ritme, zonder in al zijn tederheid stroperig te worden.

Ook de clip bij Blackest Skies druipt van warme intimiteit en liefdevolle (opr)echtheid. We zien er Dauwke en Lynn, een Belgisch-Nederlands koppel. Videomaker Jeffrey Roekens filmde de intieme momenten van de twee dames in  een museum, wat het muzikale verhaal alleen maar versterkt.

Na het bekijken van de clip, het beluisteren van deze honingzoet bedwelmende song, kan je niet anders dan heel hard geloven in epische liefde.

Hydrogen Sea brengt in april 2019 hun tweede album uit op Unday Records en stelt die op 25 april 2019 voor in de Ancienne Belgique.

Wie zo lang niet wil wachten, kan ze ook op 23 november al zien in CC Strombeek in Grimbergen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More