Home ReviewsAlbum Reviews HOT GARBAGE – Precious Dream (Mothland / Exag)

HOT GARBAGE – Precious Dream (Mothland / Exag)

by Patrick Bruneel

Hot Garbage is een kwartet uit Toronto, Ontario dat met Precious Dream een zeer gedegen opvolger heeft ingeblikt voor het in 2021 verschenen Ride.

Ondertussen zijn de bandleden zeer goed op elkaar afgestemd waardoor hun donkere versie van postpunk gemengd met psychedelische rock en de motorische beat van krautrock nog beter tot zijn recht komt.

Groot pluspunt is dat ze zelf al snel door hebben als een nummer begint te slabakken of als een pudding in elkaar begint te zakken. Telkens wanneer de verveling dreigt toe te slaan, gaat de band in overdrive en zetten ze een potje psychrock neer waarop ze lekker loos gaan. Weg verveling.

Op drummer Mark Henein na nemen de andere drie leden (bassiste Juliana Carlevaris, gitarist Alex Carlevaris en toetsenist Dylan Gamble) de zang voor hun rekening. Dat helpt uiteraard als er een koortje nodig is, maar het zorgt ook voor heel wat afwisseling waardoor elk nummer zijn eigenheid blijft behouden.

Door regelmatig het tempo de hoogte in te jagen, zorgt Hot Garbage er ook voor dat een nummer als het vooruitgeschoven Snooze You Lose zomaar een hitje zou kunnen worden. Traveler – Caravan laat horen hoe ze met zijn vieren sluipend en onverwacht een gitaarstormpje weten op te wekken waar wij heel erg van kunnen genieten.

Net als op het debuut werkte de band samen met producer Graham Walsh, die al fantastisch werk leverde voor bands als METZ, Preoccupations en Holy Fuck. Ook nu slaagt hij er in om de muziek te verenigen met de ietwat zeurderige stemmen van het trio, dat meestal ietwat hermetische poëtische woorden staat te prevelen.

Het resultaat is een meer dan degelijke plaat met een paar ferme uitschieters naar boven en gelukkig maar, geen enkele naar beneden.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More