Home ReviewsAlbum Reviews HORRIBLE PEOPLE CLUB – Statement Against Good Taste Part 1

HORRIBLE PEOPLE CLUB – Statement Against Good Taste Part 1

by Bart Verlent

Het Brusselse Horrible People Club begon in 2016 als een hersenspinsel van Joos Neven (Benefactors). Toen Benefactors in 2019 uit elkaar viel, schakelde Neven een versnelling hoger met zijn ambitieuze ideeën. Hij nam wat demo’s op met componist en multi-instrumentalist Koben Sprengers, waarna het duo het gezelschap kreeg van Sander Hermans (Whispering Sons). Ze doken aldus als trio de studio in om deze ep op te nemen. Daar werkten ze samen met Alessio di Turi (The Sore Losers) en Laurent Renders die instond voor de mix. Na de opnames werd Horrible People Club een echte band met Maarten Jan Huysmans (Customs, Amatorski…) en Timmy Wolters (Benefactors).

© Horrible People Club

Na maanden van repeteren en de pandemie is de vijfkoppige band klaar om hun beukende synthrock op de wereld los te laten. Daarom verschijnt de debuutep Statement Against Good Taste Pt. 1 nu pas, terwijl deze eigenlijk al een tijdje klaar is.

Ze pakken uit met zes ijzersterke songs. Alle nummer stralen energie en kracht uit dankzij stevig gitaarwerk, beukende drums en synths die de er een heel bijzonder draai aan geven. Samen met het straffe en typische stemgeluid van Neven tovert de band zo een indrukwekkend eigen geluid tevoorschijn.

Iets zegt ons dat we nog heel veel van deze Horrible People Club gaan horen. De ep mag dan al een statement zijn tegen de goede smaak, die van de heren is in elk geval prima ontwikkeld.

Vrijdag 11 maart kan je Horrible People Club aan het werk zien in BBP Dansaert in Brussel.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More