Home ReviewsAlbum Reviews HONEY HACHIMITSU – Mitsu Bee She (Wagonmaniac Music)

HONEY HACHIMITSU – Mitsu Bee She (Wagonmaniac Music)

by Bootsie Butsenzeller

Zzzoem zzzoem, zoetjesaan komt Honey Hachimitsu aanvliegen met hun derde worp. De bandnaam die net als Duran Duran twee keer hetzelfde zegt, is dan eigenlijk een half Japans eerbetoon aan Abba.

De titel van het nieuwe album blijft niet achter wat honingproductie betreft, maar iederéén ziet natuurlijk ook wel de knipoog naar een Japans automerk. De lage bitrate elektronica die het duo voortbrengt refereert dan weer aan de Aziatische gaming industrie uit de begindagen.

Openingstrack She Be Mitsu springt zo uit een psychedelische paddenstoel van Mario bros. Nekverrekkingsfunk aan hoog tempo met Oosterse melodische invloeden kenmerkt Daijobu. De bits & bytes zwermen nog hongeriger als tevoren rond de strooppot in Untill We Get There en What Does This Mean.

Glow 2 Gather trekt met z’n dubby sfeer het tempo voor het eerst wat omlaag en dat doen ze na de neurotische techno van She’s Got It All nog eens dunnetjes over in afsluiter Hivemind.

Na twee albums is de verrassing niet meer zo groot, maar dat zal de spelletjesjongens worst wezen. Het onweerstaanbaar spastisch plezier spat eraf en dat werkt nog steeds aanstekelijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More