Home ReviewsAlbum Reviews HO BEAR – Patterns (Eigen Beheer).

HO BEAR – Patterns (Eigen Beheer).

by Didier Becu

We weten het ook wel: namen zijn maar namen, het is maar wat je er uiteindelijk mee doet. Toch is het indrukwekkend om te zien dat de Kortrijks – Gentse band Ho Bear voor de opnames van haar eerste ep producer Michiel De Maeseneer kon strikken. Resident bij Jasper Maekelberg en ook achter de knoppen bij Rock Rally-finalisten Watchoutforthegiants en natuurlijk ook bij Warhaus en Faces On TV.

In een vorig leven waren ze nog J. Keens, maar gelukkig hebben de vijf voor de naam van Ho Bear gekozen. Volgens zanger Vincent Coomans gaan diens teksten over afstand in de figuurlijke betekenis van het woord. De afstand die je inneemt ten opzichte van de ander, in relaties,je omgeving, je eigen denken. Kortom dingen in het leven waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt, maar nauwelijks of geen vat op krijgt.

Introverte, zelfs niet alledaagse teksten, toch zit er een zeker popgevoel in de nummers, niet dat het vrolijke meezingers zijn. Eerder een kruising tussen de onweerstaanbare tristesse van Eels of Sparklehorse en onze eigen Krankland, indietronica die zijn bed deelt met postrock.

Komende concerten van Ho Bear :

13 april 2018 in het JOC van Ieper als support van Lee Anderson en Zimmerman.
14 april 2018 in de Charlatan in Gent (met Uncle Wellington)
21 april 2018 in Den Trap in Kortrijk.

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More