Home ReviewsAlbum Reviews HERRNIA – HERRNIA

HERRNIA – HERRNIA

by Didier Becu

Is HerrNia een waveproject? Aangezien de beats en beeps die Jonas gebruikt een 80s-karakter hebben, veronderstellen we van wel. Maar, en dat is niet geheel onbelangrijk, is deze Gentse muzikant (eigenlijk is hij een Limburger) geen herkauwer. Niet met de kop in het verleden, wel de kop ernaar toe gericht, en dat maakt een wereld van verschil.

Opgepikt door het eveneens Gentse Wool-E Tapes is er nu een eerste release uit met daarop zes songs. Zes DIY-songs en die hebben allebei iets gemeen, het zijn tamelijk verslavende songs.

Begin altijd uw plaat met het beste nummer. Een raad die deze DIY-muzikant zeer goed heeft begrepen, en dus beginnen we de rollercoaster met het aanstekelijke Check Your Eyes. Lekkere stemvervormingen, iets wat op futurepop lijkt, en synths die ook op zo’n goede oude new beat 12” zouden hebben kunnen staan.

I Believe That You’re Stupid Enough. Benieuwd naar wie dit verwijst hoewel het niet zo moeilijk is om er een gezicht op te plakken. Overstuurde industrial beats met een repetitief karakter. Oude confituur met een nieuw recept en dan smaakt het heerlijk!

Progress is misschien het meeste 80’s-achtige van deze ep, gewoon omdat de liefde voor Fad Gadget er zo vanaf druipt.

Was Ist Los! is elektronische spielerei zoals het moet. Laat Trisomie 21 iets uitsteken met de soundtrack van Das Boot en het zou zoiets kunnen zijn. Zoiets.

Muren is de experimentele kant die Jonas van HerrNia laat zien. Nou ja experimenteel, je kan er nog altijd lekker op swingen.

Niemand (leuk gevonden titel!) sluit de release af. Een beetje spelend met EBM zonder EBM te zijn, maar de instemmende blik van Dirk Ivens is nooit veraf.

Neen. HerrNia schept uit het verleden, en kijkt zelfs niet op een kilo meer of minder, maar de sculptuur is gebouwd met een blik op nu. We houden ervan!

DIDIER BECU

Bandcamp

Wool-E Tapes

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More