Home Belgisch VOORRONDE HUMO’S ROCK RALLY, Nazareth, CC Nova, (26/1/2018)

VOORRONDE HUMO’S ROCK RALLY, Nazareth, CC Nova, (26/1/2018)

by Luminous Dash

Op vrijdag 26 januari vond er in Nazareth voor de allereerste keer een voorronde plaats van Humo’s Rock Rally. Op het programma stonden negen bands die telkens een kwartier de tijd kregen om het publiek en vooral de jury te overtuigen. Singer-songwriter Harry Kuntz kon er niet bij zijn, vandaar negen bands in plaats van tien.

We kregen een mengelmoes van genres op ons afgevuurd, wat maakt dat dit soort wedstrijden erg boeiend om te volgen zijn. Er kunnen maar een paar groepen vanuit deze voorronde naar de halve finale gaan maar wij staan er toch op om elke groep met een prijs naar huis te sturen. De prijs voor groep met het meest aandachtige publiek is voor Berg. Deze Gentenaren slaagden er met hun meeslepende electropop in om het publiek muisstil te krijgen. Of dit voldoende zal zijn voor een plaats in de halve finales betwijfelen we wel.

De prijs voor de meest gedurfde groep gaat naar How Tall Was Goliath? Deze progressieve rockers uit Temse brachten twee nummers waarvan het eerste een stevige, instrumentale reis was. Het tweede nummer had een mysterieus en duister kantje waarbij de theatrale zanger zich op de rand van ‘overacting’ bevond.

De prijs voor de groep met het meeste doorzettingsvermogen gaat naar Philemon. Anton De Boes, bezieler van dit project en tevens bassist bij Coyote Melon en Pauwel De Meyer trad voor de eerste keer op met deze bezetting. Desondanks onophoudelijk geroezemoes hield de groep toch knap stand!

De prijs voor de meest energieke groep gaat zonder twijfel naar hardcore band Vonnis.Zanger Rubben mengde zich meermaals in het publiek en waagde zich regelmatig aan gedurfde toeren. Toen hij op één van de geluidsboxen wou klimmen werd hij gelukkig door een alerte medewerker gewezen op de onstabiliteit hiervan. In de AB is dit misschien wel mogelijk!
Als het publiek een prijs mocht uitreiken zou deze waarschijnlijk naar Moonai People gegaan zijn. Deze groep kreeg op een kwartier tijd het publiek helemaal mee en afsluiter A Little Longer Than Today zinderde nog een tijdje na. Moonai People zou niet misstaan in Brussel!

De prijs voor groep met de beste sound gaat wat ons betreft naar het Gentse Wet Wild Woods. Drummer Bert Van Damme herkenden we nog van Moonai People waardoor hij zijn kansen op een halve finale meteen verdubbelde. Deze mannen creëerden een ‘wall of sound’ om u tegen te zeggen! Naar onze bescheiden mening toch zeker een kanshebber voor de halve finales.

De prijs voor groep met de meest charismatische frontman in hun rangen gaat naar Hulder. De groep rond zanger en producer Nick Benoy werkt volop aan een eerste plaat en pikten even een voorronde van Humo’s Rock Rally mee. Straffe groep met terecht veel ambitie!

De prijs voor het meest beloftevolle talent gaat naar de achttienjarige EMY. Emy Kabore verbaasde het publiek met haar ongelooflijke stem. Misschien hier en daar iets teveel o’s en a’s en origineel kan je een song met als titel Love niet echt noemen, maar geef deze ruwe diamant wat tijd en ‘the sky is the limit’.

De originaliteitsprijs gaat naar People In Houses. Dit trio met aan het roer singer-songwriter ‘HouseMan’ profileerde zich als de perfecte sfeermakers tijdens een gezellig kampvuur. Waarschijnlijk te licht voor de halve finales, maar wees maar zeker dat ze zich geamuseerd hebben.

Onze prijzen zijn uitgereikt, voor de echte prijzen is het wachten tot na de laatste voorronde op zaterdag 17 februari in Mechelen. We zijn benieuwd!

Bart Van den Bosch

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More