Home ReviewsAlbum Reviews HERMAN BROCK JR. – Devianto

HERMAN BROCK JR. – Devianto

by Patrick Van Hauwaert

Het leuke aan roots muziek is dat er eigenlijk maar weinig grenzen zijn maar dat iedereen toch steeds de grenzen gaat opzoeken en ze wil verleggen. Al jarenlang is het een geijkte uitdrukking in de roots scene “de grenzen verkennen” en ook hier kom je ze terug tegen.

Devianto is de opvolger van The Old World, het 2015 debuut album van Herman Brock Jr. dat hem meteen de nodige faam bezorgde binnen de scene.  Met Devianto gaat hij inderdaad een stap verder en zoekt vergelijkbare stijlen en genres op om ze samen met een resem gast muzikanten te verwerken in deze nieuwe plaat. Zo kom je bijvoorbeeld op Hey There Baby, het tweede nummer op de plaat naast de gebruikelijke ingrediënten ook nog de iets minder gebruikelijke cajun accordeon tegen. Terwijl je op Down At The Graveyard vergast wordt op een fluit waardoor het geheel direct een meer folk uitstraling krijgt. Op Breakout blijven we min of meer binnen de grenzen van de bluegrass maar toch kunnen we ons niet ontdoen van het zeemansgevoel dat hier naar boven komt drijven, precies of Jack Sparrow om de hoek staat te gluren. Devianto blijft song na song verrassen en groeit zonder meer naar het einde toe om daar volledig uit de bol te gaan met Open Your Eyes.

Devianto is zo’n plaatje dat je af en toe eens vastneemt en op je draaitafel legt met als gevolg dat je voor de rest van de dag met een dikke glimlach rondloopt in je huiskamer. De kans is ook groot dat de rest van de dag diezelfde huiskamer goedgevuld is met bluegrass klanken, maar zolang de buren niet klagen is het allemaal ok zeker? Een dikke aanrader dus voor iedereen die zich eens graag in de roots muziek laat onderdompelen.

Mr. Blue Boogie

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More